Dinsdag 15 november 2005

Mijn vakantie bij Rene en Helga zit er haast op. Gisterenmiddag 17.00 uur zijn we vertrokken van het eiland La Gomera, vannacht doorgevaren en kwamen ongeveer 10.00 uur aan op Gran Canaria. Dat was voor mij echt een belevenis, want een nacht doorvaren had ik nog niet meegemaakt. Ik heb nu ook een beeld van hoe het is als Rene en Helga s-nachts varen.

Alles wat ik weer meegemaakt heb kan ik niet vertellen, het is gewoon teveel. Zoveel mooi natuurschoon gezien. Heel veel leuke dingen gedaan. Veel leuke en aardige mensen ontmoet. Gelukkig kan ik thuis de website lezen zodat ik dan in gedachte alles nog een keer goed tot me door kan laten dringen. Dat is napret.

De verzorging aan boord was weer van A tot Z geweldig. Het villa Felderhof gevoel begint gelijk te werken zodra je een voet aan boord zet.

Wat ik heel fijn vind is dat ik van dichtbij mee mocht maken hoe Rene en Helga bezig zijn met de voorbereidingen voor de oversteek. Hoe de andere zeilers die dat ook gaan doen elkaar met van alles helpen en over van alles en nog wat elkaar adviseren. Het voelt voor mij als een leerproces om goed om te gaan met de gevoelens die de oversteek toch bij me oproepen. Ik heb nu veel meer inzicht gekregen in het hele gebeuren.

Er zijn al verschillen boten vertrokken voor de oversteek. Als ze de haven verlaten wordt er door veel boten getoeterd. Diverse zeilers vertelden me dat het getoeter een speciaal gevoel bij ze opriep. Ik betrapte me erop dat het bij mezelf ook zo begon te werken. Kun je nagaan hoe snel je in die sfeer komt. Heel leuk.

Het was geweldig om zo lang bij Rene en Helga te zijn. Wat heb ik van ze genoten.

Morgenochtend vlieg ik weer naar huis en het klink misschien wel hetzelfde wat ik schreef over de vorige keren dat ik bij ze wegging maar weer neem ik een rugzak mee met zoveel mooie herinneringen.

In gedachte vaar ik altijd met ze mee. Natuurlijk dat ik nog meer aan ze zal denken tijdens de oversteek. Wat zal het gaaf zijn om van ze te horen hoe alles zal gaan.

De tijd gaat snel, voor we het weten vertrekken ze.

Morgen geef ik ze een dikke pakkerd. Wanneer we elkaar weer zien dat ligt helemaal open.

Alle vrienden van Rene en Helga die al aan een reis zijn begonnen of nog moeten beginnen wens ik vanaf deze plaats een behouden vaart

Rene en Helga, heel, heel veel liefs van mamma Jopie en pas goed op elkaar, XXXX

P.S. Nog vergeten om te zeggen, blijf genieten van alles. Als jullie genieten, geniet ik ook!