Zoals belooft in mijn verhaal van augustus 2004, had ik 4 weken geleden een ticket geboekt naar…. St. Maarten. Helga belde op m´n werk of ik nog langs wilde komen en zo ja, dan kwam het nu goed uit. Vervolgens was een ticket snel geregeld.

Ik had in augustus veel commentaar gehad op m´n koffer die TE groot was. Voor de verandering heb ik de wijze woorden van René opgevolgd en ik was zeer verbaast dat ik bij het inchecken slechts 15 kilo mee had. Daarnaast had ik een mega verlanglijst mee gekregen met boodschappen en ook die heb ik braaf opgevolgd. Haring, curry, kaas etc.
De vlucht duurde ruim 8 uur en het was erg warm, wellicht om alvast aan de warmte te wennen van de Carib. 1 tip voor iedereen die met KLM vliegt: betaal 50 euro meer en geniet van 30 cm meer beenruimte. Uiteraard kwam ik daar te laat achter L.

Eenmaal op St. Maarten ging alles vrij snel. Binnen een uur zaten we aan de Pina Coladas. Maar binnen 5 minuten kwam het water ook met bakken uit de hemel. Ben ik hier voor gekomen ? In Nederland is het tenslotte prachtig weer. Ik ontmoet de mensen waar Helga en René veel mee optrekken en het is super gezellig.

Maandag was het nog geen perfect weer en we besloten naar ´the shop place to be´ te rijden. Na enkele ogenblikken zie ik één van m´n favoriete winkels waar ik slaag voor verschillende dingen. Ook René en Helga slaan genoeg artikelen in.
Vervolgens wat gedronken tegen de dorst want het was inmiddels prachtig weer.

Dinsdag was het goed weer om naar buiten te gaan en de zeilen te hijsen. Waanzinnig helder water waardoor je zo tot de bodem kon kijken. Na korte tijd laten we het anker zakken en zoeken verkoeling in de Caribische zee. Snorkelen, genieten van de prachtige vissen en heel snel zie ik dan ook een schildpad. Uit m´n enthousiasme zwem ik er achter aan waardoor hij heel snel weg is. Jammer. Gelukkig kan ik enkele dagen later nogmaals van 2 schildpadden genieten die ruzie maken om een stuk gras.

De volgende dagen bestaan uit zeilen, zwemmen, snorkelen, eten en genieten van de omgeving. Ik moet zeggen dat ik het een fantastisch eiland vind waar ik wellicht nog eens naar toe ga. Mooie stranden, genoeg snorkel mogelijkheden, schildpadden en palmbomen, vriendelijke mensen, kortom een prima vakantie bestemming.

Over enkele uren vertrekt mijn vliegtuig terug naar Amsterdam met een tussenstop in Parijs. Hoog tijd om m´n spullen te pakken om terug te keren naar het ´echte´ leventje in Nederland. Ik bedank wederom de bemanning van de Vagebond voor hun gastvrijheid. En tot slot het allerbelangrijkste: Tot volgend jaar op de pier van Hoek van Holland of Scheveningen, althans, daar ga ik vanuit!

Adios.